Glutensiz Beslenme ve Bellanut Fıstık Ezmeleri

Glutensiz Beslenme ve Bellanut Fıstık Ezmeleri

Glutensiz Beslenme ve Bellanut Fıstık Ezmeleri

Glutene hassasiyeti olan ve glutensiz diyeti yaşam parçası haline getirmek zorunda bulunan insanlar için marketlerde glutensiz beslenme kısmını görmekteyiz. Fakat ülkemizde bu konuda çok fazla seçenek yok.Ancak büyük zincirli marketlerin sadece belli bölümlerinde rastlamaktayız.Bellanuts olarak ürünlerimizi hem sporcular hem bu diyeti uygulayan bireyler hem de sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmiş ve getirmek isteyen bireyler için özel olarak içeriklerini tasarladık ve üretime sunduk.Her yazımda ısrarla içerik vitamin mineral protein oranlarını sizlerle paylaşıyorum . Kavanozları veya sosları elinize aldığınızda hep bir ibare mevcuttur. Gluten içermez. Bu özelliği ile Çölyak hastalığı veya gluten duyarlılığı olan bireylere de çeşitlilik sunmayı amaçladık.Spor yapan ve hassasiyetleri olan birey olarak sağlıkla ve güvenle kullanıp tavsiye ediyorum. Gelin birlikte gluten nedir önce öğrenerek buradan yazıma başlayayım.

Gluten; buğday, arpa ile çavdar vb. tahıllarda bulunan bitkisel bir protein kaynağıdır.

 Gluten dahil edildiğinde ürünlerin kıvam almasını, istenilen esneklik ve yumuşaklığa ulaşmasını sağlar bununla birilkte bağlayıcı özelliği bulunmaktadır. Gıda endüstrisinde çokça kullanılır.

Hazır ürünlerden ekmek, makarna, bulgur, irmik ile birçok hamur işi tarifi gluten içermektedir. Bazı soslar gibi çeşitli tamamlayıcı gıdaların içeriğinde de glutene rastlanabilirGıda endüstrisi ile sınırlı kalmayan gluten, kozmetik ürünler, diş macunu, tutkal vb.birçok farklı alanda  kıvam verici özelliği sayesinde kullanılmaktadır.

Glutenin Zararları

Gluten maddesi,genetik yatkınlığı olan bazı insanlarda, öteki proteinlerden farklı bir şekilde mide asidi ile temasından sonra parçalanmadan sonra ince bağırsağa ulaşabilir. Ulaştığı bu bölgede çölyak hastalığına özgü doku hasarını başlatabilir. 

Çölyak hastalığı , ince bağırsağın emilim yüzeyini azaltarak sindirim bozukluğuna neden olur. Çölyak hastası insanlarda gluten, ağızdan yeterli miktarda gıda alınmasına rağmen emiliminin yetersiz olması nedeniyle kemik erimesi, kansızlık, diş çürükleri, büyüme geriliği, boy kısalığı, halsizlik, yorgunluk, kadınlarda adet bozuklukları, ergenlik gecikmesi vb. Birçok çeşitli olumsuz duruma sebep olabilir.

Bununla birilkte otoimmüniteyi faalite geçirerek tiroid hastalığı, cilt hastalıkları yapabilir, ince bağırsak kanserine neden olabilir. Bitkisel kaynaklı protein olan gluten, bazı durumlarda çölyak hastası teşhisi konmayan bireylerde de sindirim sorunlarına, halsizliğe veya cilt problemlerine sebep olabilir. Bu duruma “çölyak olmayan gluten duyarlılığı” ismi verilir. Bu durum gluten intoleransı ismi ile anılır.

Ayrıyeten glutenin zararlı bir bileşen sayıldığı bir diğer hastalık da buğday alerjisidir. Buğday alerjisi bulunan insanlarda gluten vücuda alındıktan sonra hızlı ve gürültülü bir reaksiyon gelişir. Belirtileri;vücutta şiddetli kızarıklık, nefes darlığı, çarpıntı gelişip acil müdahale gerektirebilir. Bu bireyler gluten free yaşam tarzıyla diyetlerine sıkı bir şekilde uymalıdırlar.

 

Birçok üründe gönül rahatlığıyla tüketin diye sizi glutensiz içeriklerle buuşturduk.Sabah kahvaltısında ekmeğinize sürebileceğiniz veya meyveli cup’ınıza eser miktarda koyabileceğiniz zevk ve tadlara göre farklılık içeren ezmelerin hepsi glutensizdir. Hindistan cevizi sevenler için Bellanut Coconey; chia düşkünleri için Bellanut Chia; düz ve akışkan yoğun fıstık tadı sevenlere Bellanut Purry ve enerji bombası tadında Ultramix. Elinize alıp kavanozu çevirdiğinizde üzerinde şeker ilavesiz ve glutensiz yazısını görebilirsiniz.Sadece ezmeler değil tabiki.Sağlıklı tatlı olarak tükettiğimiz Bellanut keçiboynuzu pekmezi ve tahin glutensizdir.Her tada uygun birçok çeşit ile glutensiz beslenmeyi kolay hale getiriyoruz.Siz de girip ürünlerin içerik ve ambalajlarından bunları inceleyebilirsiniz. Sağlık hep siz ve sevdiklerinizle olsun.

 

R.Işın İmren

 

Etiketler: glutensiz fıstık ezmeleri bellanutta
Haziran 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR